Band tribute : Airged L'amh

2013-09-04 10:27

Η πρώτη μορφή των Airged L'amh ήταν το 1987 με το όνομα Ragnarok και με αρχική σύνθεση τους Αλέξανδρο Βασιλόπουλο (κιθάρα) και τον Γιάννη Γεωργόπουλο (φωνητικά).

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μπάντα με power/epic metal χαρακτήρα και επιρροές  από το folk μουσική.

Το όνομα Airged L'amh , που σημαίνει "Armed Hand", ήρθε το 1996 και είναι εμπνευσμένο από την Κέλτικη/Ιρλανδική διάλεκτο.
Η πρώτη studio δουλειά των Airged Lamh  έγινε εν έτει 1996 σε ένα Studio στον Ταύρο.

Το Demo "A Vertigo Edda Arised" αποτέλεσε την πρώτη μας ουσιαστική επαφή με το τότε κοινό της ελληνικής σκηνής.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε το Demo υλοποιήθηκε κάτω από τις τότε υπάρχουσες συνθήκες, τόσο όσον αφορά την ηχογράφηση, όσο και την υπόθεση marketing - διανομή αν μπορούσε να τις πει κανείς έτσι εκείνη την εποχή.

Οι μεγαλύτερες, βέβαια, δυσκολίες αφορούσαν το θέμα των ηχογραφήσεων, μιας και δεν υπήρχε τότε η τεχνογνωσία των studios που υπάρχει τώρα σε παραγωγές Heavy Metal,  όπως επίσης και η σημερινή τεχνολογία, με αποτέλεσμα το "εγχείρημα" των συγκροτημάτων να είναι αρκετά δύσκολο και να απαιτεί πρώτα από όλα προσωπική δουλειά, σε πολλά άγνωστα επίπεδα για τα γκρούπ της εποχής.

Αυτό όμως, αυτή η κατάθεση ψυχής, είναι και η αιτία στο ότι η εποχή εκείνη βρίθει από δουλειές, όχι μόνο εξαιρετικά αξιόλογες, αλλά και που αποτέλεσαν και το φάρο για την εξέλιξη της ελληνικής σκηνής.

Θέλω να πιστεύω ότι το πρώτο μας Demo  "A Vertigo Edda Arised" γαλούχησε, σε όποιο βαθμό του αναλογεί, τις επόμενες γενιές μουσικών του είδους.

Η ανταπόκριση – απήχηση, με γνώμονα τις τότε συνθήκες  (όπως ξέρουμε δεν υπήρχε internet με τη σημερινή μορφή και η αντίστοιχη υπερπληροφόρηση), ήταν παραπάνω από εξαιρετική. Σε 30 ημέρες εξαντλήθηκαν όλες οι κόπιες που είχαμε στη διάθεσή μας, περίπου 500, πράγμα εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα έγιναν γνωστά καθαρά από διαπροσωπική επαφή, κάνοντάς μας να διαθέσουμε και άλλες.

Μας πήρε 1-2 χρόνια για να αντιληφθούμε πραγματικά τι ακριβώς είχαμε πετύχει ,το οποίο μας καθοδήγησε στη συνέχεια.

Οδηγηθήκαμε σιγά -σιγά στην εποχή του CD και στην ολοκλήρωση δύο ακόμα Full Length άλμπουμ, του "The Silver Arm" το 2004 και του "Ode To Salvation" το 2008, με καλύτερες συνθήκες και εξίσου εξαιρετικές κριτικές.

Οι Airged Lamh σαν συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν περίπου 60 Live στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και γεύτηκαν τη χαρά και την ανταπόδοση των κόπων τους - αν μπορείς να πεις την αγάπη για τη μουσική κόπο - από το σύνολο των οπαδών και ακροατών.

 

Τους ευχαριστούμε για την ελπίδα και την αγάπη που μας μετέδωσαν, και σαν ανθρώπους και σαν μουσικούς, όλα αυτά τα χρόνια!!!!!!

 

You Keep The Spirit Alive

Γιώργος Θανασόπουλος

Δισκογραφία

 

Name

Type

Year

A Vertigo Edda Arised

Demo

1997

One Eyed God

Full-length

2002

The Silver Arm

Full-length

2004

Ode to Salvation

Full-length

2008

Lineup (last and past)

 

Alexander Vasilopoulos

Guitars

George Sofikitis

(Sharpness)

Guitars

Manolis Gavalas

Keyboards

Stratis Steele

Vocals

John  Tsimas

(Dexter Ward, Black Sun)

Bass

George Thanasopoulos

Drums

John Theodorou

Bass

Mickael Perantinos

(Arpyian Horde)

Guitars

John Georgopoulos

(Sacred Blood, Wolfcry)

Guitars

Steve Venardo

(Double Square, The Silent Rage, Valet Parn, Verdict, Bob Katsionis, Dream Devoid, Heathendom)

Vocals